Voorstelling voor doven en slechthorenden

Theater - gebarenwoordenboek (www.effathaguyot.nl)Tijdens de matineevoorstelling op zondag 26 november verzorgt Talking Hands de vertaling van Joe-de Musical naar Nederlandse Gebarentaal.

De musicalproductie The Who's Tommy in november 2005 was de eerste keer dat Harlekijn samenwerkte met Talking Hands. Met veel enthousiasme werkt Talking Hands ook dit jaar mee aan het toegankelijk maken voor doven van Joe- De Musical.

Talking Hands is een bureau voor vertaling in gebarentaal en werd opgericht in 1996 door Mindy Brown en Gerdinand Wagenaar. Zij werken met 3 gebarentalen: Amerikaans, Nederlands en Internationaal.

Mindy komt oorspronkelijk uit New York en is een oogmuziek performer en actrice. Zij heeft meer dan 60 popconcerten vertaald, o.a. van Barbra Streisand, Paul McCartney, Whitney Houston en vele toneelstukken en musicals op Broadway. In 2005 resulteerde de samenwerking met Frederique Spigt in de dvd 'Beast', waarin voor het eerst gebarentaal volledig gentegreerd werd in een rock concert.

Gerdinand Wagenaar werd geboren als kind van 2 dove ouders en werkt al vele jaren op internationaal niveau. Twee keer per maand is hij te zien als tolk Nederlandse Gebarentaal bij het NOS Journaal.

Dit jaar vertolkte Talking Hands twee toneelstukken van Shakespeare voor het Amsterdamse Schouwburg Theater.Voor meer informatie over Talking Hands: www.talkinghands.nl.

Mede mogelijk gemaakt door


Copyright © Harlekijn - Talent Scouting & Theatrical Productions - info@harlekijn.nl
Disclaimer - Privacyverklaring - Cookies