Verhaal - Foto's - Handleiding voor Publiek - Recensie - Rolverdeling

The Rocky Horror Show - Verhaal


Reeds meer dan vijfentwintig jaar staat The Rocky Horror Show op de toplists van de rock-musicals. De show is uitgegroeid tot een cult-product van wereldformaat. Vooral de Engelse en Amerikaanse landen zijn dol op deze absurde mix van Frankenstein, travestie en science fantasy. Bij ons zijn de kledij, de muziek en de kleuren uit de jaren zeventig al een tijdje terug en is het ogenblik aangebroken om een nieuwe Rocky op de planken te brengen.


Het verhaal zelf is van een ontroerende simpliciteit, maar de ingredinten die van het geheel een spicey vaatje maken zijn: Bad, Mad and Fun. Op de terugweg van een huwelijksfeestje belanden Brad en Janet in een vreemd onherbergzaam gebied. Ze komen in een vreselijke regenbui terecht, geraken de weg kwijt en krijgen een lekke band. Gelukkig is er een kasteel in de buurt: het kasteel Frankenstein. Daar hebben Dr. Frank'N. Furter en zijn vrienden, afkomstig van een transseksuele planeet uit het Transsylvaanse melkwegstelsel, zich genstalleerd.


In het kasteel vol feestende freaks wordt het brave stelletje zwaar op de proef gesteld, maar ze worden goedgekeurd. Ze beleven de 'geboorte' van Rocky. De laboratoriumcreatie van dokter Frank 'N. Furter is een prototype van de ideale man: blond, gespierd en hersenloos. Als de goegemeente lucht krijgt van de vreemde gebeurtenissen op kasteel Frankenstein wordt er een speciale legereenheid uitgestuurd. Deze buitenaardse creaturen, mutanten, travestieten - incluis sex, drugs en rock & roll - moeten uitgeroeid worden!


De filmversie "The Rocky Horror Picture Show" werd opgenomen in 1975 en ging een eigen leven leiden op het ogenblik dat de toeschouwers zelf interactief meespeelden. De show in de zaal begon toen de film tijdens een nachtvoorstelling van het Waverly theater in Greenwich Village steeds dezelfde vijftig mensen trok. Eerst bedachten ze wat krankzinnige teksten, daarna doken de netkousen van Frank en de nerd-bril van Brad op in de zaal. Inmiddels is de interactie een vast ritueel geworden voor een publiek dat niet meer alleen uit excentriekelingen bestaat. Er is zelfs een officieel draaiboek voor de toeschouwers gemaakt. Rijst, regenschermen, kranten, toiletpapier en waterpistolen horen tot de lijst van rekwisieten. Een ding staat vast: zowel in de film als in de theatervoorstelling worden de taboes vrolijk doorbroken.

Copyright © Harlekijn - Talent Scouting & Theatrical Productions - info@harlekijn.nl
Disclaimer - Privacyverklaring - Cookies