Dankwoord - Algemeen - Verhaal - Creatives - Creatief Team - Cast - Pers - Gebarentaal - Foto's - Stadstheater

Jekyll & Hyde - Verhaal

De Musical Jekyll & Hyde is gebaseerd op het boek "The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde van Robert Louise Stevenson dat meer dan twintig maal werd verfilmd (met in de titelrol grote namen zoals John Barrymore, Boris Karloff, Christopher Lee, Kirk Douglas, Anthony Perkins en Michael Caine).

Dr. Henry Jekyll is een briljante arts met maar een levensdoel het scheiden van de goede en kwade kanten van de mens. Overtuigd als hij is dat hierin de genezing van zijn vaders psychische stoornis ligt, experimenteert Dr. Jekyll met de menselijke persoonlijkheid. Dr. Jekyll en zijn advocaat en vriend Utterson proberen het ziekenhuisbestuur te overtuigen van het nut om zijn theorieën te testen op menselijke vrijwilligers. Zijn voorstel wordt echter unaniem afgewezen. Emma Carew zijn verloofde lijkt de enige te zijn die hem steunt.

In de Rooie Rat een beruchte pub in Londen gaat hij zijn zorgen verdrinken en ontmoet Lucy Harris een sympathiek, maar ongelukkig meisje van lichte zeden. Een ongewone vriendschap is geboren. Uiteindelijk besluit dr. Jekyll zichzelf als proefpersoon voor het door hem ontwikkelde medicijn te gebruiken. Hierdoor ontstaat Edward Hyde, zijn onheilspellende alter ego, die straffeloos moordend door de straten van het laat 19-de eeuwse Londen trekt. Dr. Jekyll moet een manier vinden om zijn alter ego te stoppen voordat deze zijn leven overneemt.
Copyright © Harlekijn - Talent Scouting & Theatrical Productions - info@harlekijn.nl
Disclaimer - Privacyverklaring - Cookies